Εορτολόγιο Μαϊου

Εορτολόγιο Μαϊου 
Όλα τα Ονόματα που Γιορτάζουν τον ¨Μάιο 

Δείτε το Εορτολόγιο όλου τού Έτους 

Στο κατάστημά μας θα βρείτε 
Κολιέ με Ονόματα 
Κοσμήματα με Μονογράμματα 
Κοσμήματα με Δυνατότητα Χάραξης  

Ορθόδοξα Χριστινικά Κοσμήματα 
Θρησκευτικές Εικόνες 

Προσωποποιημένα Συμβολικά Δώρα  
για την Βάπτιση και την Ονομαστική Εορτή 
που θα εκπλήξουν ευχάριστα τους παραλήπτες τους 

Λιανική - Χονδρική Πώληση Κοσμημάτων 
Αν έχετε κατάστημα και σάς ενδιαφέρουν τα κοσμήματά μας 
παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για τιμές 
και επιπλέον πληροφορίες 

Η Πόλις Εάλω

Η Πόλις Εάλω
Τὸ δὲ τὴν πόλιν σοι δοῦναι, οὔτ’ ἐμόν ἐστιν οὔτ’ ἄλλου τῶν κατοικούντων ἐν ταύτῃ· κοινῇ γὰρ γνώμῃ πάντες αὐτοπροαιρέτως ἀποθανοῦμεν καὶ οὐ φεισόμεθα τῆς ζωῆς ἡμῶν. Με την απάντησή του αυτή προς τον Μωάμεθ Β', όταν τού προσέφερε σε αυτόν και τους κατοίκους τής Πόλης ασφαλή διέλευση στο Δεσποτάτο τού Μυστρά, ο Κωνσταντίνος σφράγισε στο διηνεκές το δικαίωμα επανακτήσεως τής Βασιλεύουσας στους απογόνους του. 

Μάιος Μήνας - Μουνιχιών αφιερωμένος στην Θεά Άρτεμιν

Μάιος Μήνας
Το όνομα του Μαίου οφείλεται στην Πλειάδα Νύμφη Μαία, μητέρα τού Θεού Ερμή. Η Μαία είναι μία από τις επτά κόρες του Άτλαντα και της Πλειόνης ή Πληιόνης, γνωστή και ως μία από τις Πλειάδες. Ο μύθος τις θέλει να γεννιούνται στο όρος Κυλλήνη που τότε ανήκε στην Αρχαία Αρκαδία. Όλες οι Πλειάδες θεωρούνταν θεές – Νύμφες του βουνού. 

Γιορτή τής Μητέρας - Mother's Day

Γιορτή τής Μητέρας - Mother's Day
Η Γιορτή τής Μητέρας είναι μια Παγκόσμια Γιορτή που τιμούμε όλες τις μανούλες τού κόσμου. Είναι κινητή εορτή όπως και η Γιορτή τού Πατέρα. Στην Αρχαία Ελλάδα έχουμε την πρωταρχική αναφορά στην γιορτή τής μητέρας Ήταν η γιορτή τής Άνοιξης όπου λατρευόταν η Γαία, η μητέρα Γή, μητέρα θεών και ανθρώπων. Αργότερα αντικαταστάθηκε από την κόρη της Ρέα, θεά τής Γονιμότητος, σύζυγο τού Κρόνου και μητέρα τού Διός. 

Εορτή τής Αγίας Ειρήνης τής Μεγαλομάρτυρος

5 Μαϊου - Εορτάζεται η Μνήμη τής Αγίας Ειρήνης τής Μεγαλομάρτυρος. Στην Μυτιλήνη εορτάζεται στις 4 Μαϊου μαζί με τους Ραφαήλ και Νικόλαο Άγιους Μυτιλήνης.

Σελίδες