Blog

Καλώς ήρθατε στο blog μας

Στο χώρο αυτό φιλοδοξούμε να σάς ταξιδέψουμε
στον φανταστικό κόσμο τού κοσμήματος ως έκφραση πολιτισμού.
Να λύσουμε όποια τυχούσα απορία έχετε σχετικά με τους πολυτίμους λίθους και μέταλλα
και τέλος να σάς παρουσιάσουμε ένα κομμάτι τής προσπάθειάς μας
να συμβάλλουμε και ‘μείς, όσο μπορούμε, στο πολιτισμικό γίγνεσθαι που λέγεται κοσμηματοποιία.

Άργυρος - Ασήμι - Silver

Το χημικό στοιχείο άργυρος ή ασήμι (argentum, αγγλικά:silver) είναι βαρύ, σπάνιο, μαλακό μέταλλο με έντονη μεταλλική λάμψη. Ήταν ήδη γνωστό από την προϊστορική εποχή στους λαούς που κατοικούσαν στον Ελλαδικό Χώρο, στη Μεσοποταμία, στη Μέση Ανατολή και στην Αίγυπτο και θεωρείται από τα πρώτα μέταλλα που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος.

Γιορτή τής Μητέρας - Mother's Day

Γιορτή τής Μητέρας - Mother's Day
Η Γιορτή τής Μητέρας είναι μια Παγκόσμια Γιορτή που τιμούμε όλες τις μανούλες τού κόσμου. Είναι κινητή εορτή όπως και η Γιορτή τού Πατέρα. Στην Αρχαία Ελλάδα έχουμε την πρωταρχική αναφορά στην γιορτή τής μητέρας Ήταν η γιορτή τής Άνοιξης όπου λατρευόταν η Γαία, η μητέρα Γή, μητέρα θεών και ανθρώπων. Αργότερα αντικαταστάθηκε από την κόρη της Ρέα, θεά τής Γονιμότητος, σύζυγο τού Κρόνου και μητέρα τού Διός. 

Έρως και Ψυχή - Μια Μυθική Ιστορία Αγάπης

Έρως και Ψυχή - Μια Μυθική Ιστορία Αγάπης
Ο Έρωτας και η Ψυχή είναι ένα μυθολογικό ζευγάρι, που βασανίστηκαν πολύ μέχρι να μπορέσουν να χαρούν την αγάπη τους ανεμπόδιστα. Αυτός είναι ο μύθος τού Έρωτα και τής Ψυχής όπως τον αναφέρει ο Απουλήιος, Ρωμαίος συγγραφέας τού 2ου μ.Χ. αιώνα

Ένα παραμύθι για τον Έρωτα

Ένα παραμύθι για τον Έρωτα
... και άρχισε να κουνάει νευρικά ώσπου άκουσε ένα βογκητό πόνου. Ήταν ο Έρωτας που τα αγκάθια από τα τριαντάφυλλα τού είχαν πληγώσει τα μάτια. Η Τρέλα δεν ήξερε πως να επανορθώσει! Έκλαιγε, ζήταγε συγγνώμη και στο τέλος υποσχέθηκε να γίνει οδηγός του Έρωτα. Έτσι από τότε, ο Έρωτας είναι πάντα τυφλός και η Τρέλα πάντα τον συνοδεύει !!!

Ένας πανάρχαιος μύθος τών ινδιάνων Σιού

Ένας πανάρχαιος μύθος τών ινδιάνων Σιού
Αν δεθείτε ο ένας με τον άλλον, ακόμα κι αν το κάνετε από αγάπη, όχι μόνο θα σέρνεστε στη ζωή σας, αλλά επιπλέον, αργά ή γρήγορα, θα αρχίσετε να πληγώνετε ο ένας τον άλλον. Αν θέλετε η αγάπη σας να κρατήσει για πάντα, να πετάτε μαζί αλλά ποτέ δεμένοι

Κοσμήματα με Τετράφυλλα - Δώρα για Καλή Τύχη

Κοσμήματα με Τετράφυλλα - Δώρα για Καλή Τύχη
Το Τετράφυλλο τριφύλλι  θεωρείται το απαύγασμα τής καλοτυχίας. Στο κοσμηματοπωλείο μας στο Χαλάνδρι  και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα  φιλοξενούμε Κοσμήματα με θέμα το Τετράφυλλο με την προσδοκία να είναι τυχερά για εσάς και τους δικούς σας ανθρώπους που θα τα προσφέρετε.  

Κολιέ με Ονόματα - Δώρα για τη Βάπτιση και την Ονομαστική Εορτή

Κολιέ με Ονόματα - Δώρα για τη Βάπτιση και την Ονομαστική Εορτή
Η Βάπτιση εκτός από Μυστήριο τής Εκκλησίας μας είναι επίσης ένα σοβαρό γεγονός στη ζωή κάθε ανθρώπου αφού αποκτά το όνομά που θα τον χαρακτηρίζει για όλην του την ζωή.

Διαγωνισμός - Επετειακά Γούρια 2021

Ελλάδα 2021, Διαγωνισμός - Δώρο τρία Επετειακά Γούρια 2021 με Δάφνες
Δώρο τρία Επετειακά Γούρια 2021 για την Ελληνική Επανάσταση. Η STAVROU Golden Culture δια τού παρόντος Διαγωνισμού, δίδει την ευκαιρία σε τρεις followers της να κερδίσουν από ένα Γούρι 2021 Εμπνευσμένο από την Συμπλήρωση 200 Χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση δικής μας σχεδίασης και κατασκευής. Επετειακά Κοσμήματα με το 21 Δαφνοστεφανωμένο, που θα αποτελέσουν ένα υπέροχο Αναμνηστικό στα χρόνια που θά 'ρθουν. Το Αειθαλές τών φύλλων τής Δάφνης συμβολίζει την Αιωνιότητα, ενώ το Κυκλικό Σχήμα τής Στεφάνου την Τελειότητα και την Αθανασία.  

Σελίδες