Δώδεκα Θεοί τού Ολύμπου

Τού ρασοφόρου σύντριψεν ο πέλεκυς κι η αξίνα 
τα μεγαλόχαρα είδωλα στα βάθη των ναών 
των συντριμμένων η ψυχή δε χάθηκε μ’ εκείνα, 
φωτοπλανήτης έγινε στα χάη των ουρανών, 
όσο που νέα ζωντάνεψεν αγαλματένια κρίνα 
στου διαλεχτού το λογισμό, στους κήπους των σοφών.

Του ρασοφόρου ο πέλεκυς δε σύντριψε κι η αξίνα 
τα μεγαλόχαρα είδωλα στα βάθη των ναών. 

Κωστής Παλαμάς, Στοχασμοί τής χαραυγής, στίχοι 50-55. 

Η άγνωστη Αφροδίτη της συλλογής Ιόλα

Η άγνωστη Αφροδίτη της συλλογής Ιόλα
Η θεά Αφροδίτη παριστάνεται ολόγυμνη με περίτεχνη κόμμωση, να καλύπτει σεμνότυφα με τα χέρια της τα απόκρυφα σημεία της, λουόμενη πριν τον γάμο της με τον Ήφαιστο και προσπαθεί να προστατευθεί από το αδιάκριτο βλέμμα του Άρη. 

Ερατοσθένης - Ήλιος και η Περιφέρεια τής Γης

Ερατοσθένης - Ήλιος και η Περιφέρεια τής Γης
Ο Ερατοσθένης θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους σοφούς της Αρχαιότητας και θεμελιωτής της Φυσικής και Μαθηματικής Γεωγραφίας. Το 230 π.Χ υπολόγισε, με μαθηματικό τρόπο, την Περιφέρεια τής Γης με μόλις 2% απόκλιση.

Καλλίπυγος Αφροδίτη

Καλλίπυγος Αφροδίτη - μουσείο τής αρχαίας Παρθενόπης, Μεγάλη Ελλάδα 
Οι Έλληνες ήταν οι μόνοι που τόλμησαν να εκθέσουν γυμνό το όμορφο ανθρώπινο σώμα. Για χιλιάδες χρόνια, διάφοροι άλλοι λαοί, όπως Αιγύπτιοι, Ασσύριοι και Βαβυλώνιοι, θεωρούσαν τον άνθρωπο ως ένα αποτρόπαιο ον που σέρνεται μπροστά σε θεούς και τυράννους. Οι Έλληνες πίστεψαν στην τελειότητα των πάντων και μας άφησαν την ομορφιά των γλυπτών τους, την ποίηση τών τραγωδιών τους και την αναζήτηση του σύμπαντος και της φύσης. Χωρίς τους Έλληνες δεν θα είχαμε καταλάβει ποτέ τις μεγάλες δυνατότητες του ανθρώπου.

Ο Ιβίσκος και το νησί τής Ρόδου

Ο Ιβίσκος Και Το Νησί Τής Ρόδου
Η Ρόδη σύμφωνα με την μυθολογία είναι κόρη τού Ποσειδώνος και τής Αφροδίτης. Όταν παντρεύτηκε τον θεό Ήλιο, έδωσε το όνομά της στο νησί τής Ρόδου όπου βρισκόταν το κέντρο λατρείας της. Το όνομά της προέρχεται από τον ρόδινο ιβίσκο ένα λουλούδι που βρίσκεται στην Ρόδο. Η Ρόδη είναι η μητέρα τού Ιαλυσού, τού Καμείρου και τού Λινδού. 

Η Θεά Άρτεμις και ο Δήμος Αμαρουσίου

Η Θεά Άρτεμις και ο Δήμος Αμαρουσίου
Το Μαρούσι, Αμαρούσιον στην καθαρεύουσα, οφείλει την ονομασία του στο προσωνύμιο, Αμαρυσία, τής Θεάς Αρτέμιδος και αυτό διότι οι Αθμονείς εόρταζαν, περισσότερο από τους άλλους Θεούς την Άρτεμιν. 

Μάιος Μήνας - Μουνιχιών αφιερωμένος στην Θεά Άρτεμιν

Μάιος Μήνας
Το όνομα του Μαίου οφείλεται στην Πλειάδα Νύμφη Μαία, μητέρα τού Θεού Ερμή. Η Μαία είναι μία από τις επτά κόρες του Άτλαντα και της Πλειόνης ή Πληιόνης, γνωστή και ως μία από τις Πλειάδες. Ο μύθος τις θέλει να γεννιούνται στο όρος Κυλλήνη που τότε ανήκε στην Αρχαία Αρκαδία. Όλες οι Πλειάδες θεωρούνταν θεές – Νύμφες του βουνού. 

Η Θεά Αφροδίτη είναι το Αιώνιο Πρότυπο για τις Ελληνίδες Μητέρες

Η Θεά Αφροδίτη είναι το Αιώνιο Πρότυπο για τις Ελληνίδες Μητέρες
Η Ελληνίδα θεά Αφροδίτη απειλώντας το απείθαρχο παιδί της, Έρωτα, με το πίσω μέρος του σανδαλιού της φαίνεται να έχει ξεκινήσει μια παράδοση που εξακολουθεί να εφαρμόζεται σε πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο σήμερα. Απεικονίζεται σε αρχαία Ελληνικά αγγεία όπως το παρακάνω μοτίβο που χρονολογείται από το 360 π.Χ. και εκτίθεται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Τάραντα στην Ιταλία. Δείχνει ξεκάθαρα τη Θεά Αφροδίτη (Ρωμαϊκή Αφροδίτη) να απειλεί να χτυπήσει τον γιο της Έρωτα (Ρωμαϊκός Έρως) για κακή συμπεριφορά του. 

Δώρα Άγιος Βαλεντίνος - Κοσμήματα Ήλιος - Συμβολικά Δώρα Αγάπης για Ερωτευμένους Άνδρες και Γυναίκες

Δώρα Άγιος Βαλεντίνος - Κοσμήματα Ήλιος - Συμβολικά Δώρα Αγάπης για Ερωτευμένους
Πρωτοτυπήστε προσφέροντας, για την Εορτή τού Αγίου Βαλεντίνου, στο έτερον ήμισύ σας, ένα χειροποίητο Δώρο Κόσμημα Ήλιος  και εκφράστε της πως είναι το Φως σας και νά 'στε σίγουροι/ες πως θα τις/ους εκπλήξετε ευχάριστα με ένα Δώρο Αγάπης που θα παραμείνει επίκαιρο για πολλά χρόνια  να σάς θυμίζει την Φετινή Εορτή τών Ερωτευμένων

Σελίδες